Botellot

Dissabte. Gairebé la una. Tornem de la nit dels museus. Sempre et deixa un bon regust. Sembla que el món vagi bé: cultura per tothom i tothom interessat per la cultura. Arribem al Passeig Marítim i ja veiem els cotxes aparcant i descarregant els joves i no joves carregats de bosses amb menjar i, sobretot, beguda. Al cap d’una hora ja està tot a rebentar i la festa la comença al mateix cotxe: portes obertes i la música a tope. No cal llençar les restes a les papereres, ja ho recolliran, total, no passa mai res si no les utilitzen. El Passeig del Carme convertit amb un Dos de Maig i el Passeig Marítim convertit en un campi qui pugui. I així tota la nit. A les sis, uns cotxes s’han parat al mig del passeig per esbroncar-se; els del darrera fan sonar la botzina. Curses de cotxes i motos pel lateral del passeig. Els veïns que es fotin!. La policia arriba amb la sirena però es dirigeix a un altre lloc. Per un altre cantó se sent una altra sirena.

De la discoteca i de tots els racons del parc de baix a mar comença la retirada. Estat lamentable de molts dels concentrats, amb cants, coces a les papereres i contenidors, pixades a les portes i tot el seguit de marranades d’aquestes hores i d’aquest estat.

A les 7 queden els mes destrossats. També la brigada de treballadors de la neteja que recull les muntanyes de merda que han quedat escampades. Ho paga la discoteca això? La resposta ja la sabeu, oi? Un senyor està fent fotos a les piles de botelles, gots, bosses de plàstic que hi ha acumulades per tot. És de Bilbao i fa poc que ha decidit viure a Vilanova. No entén com ho permetem. Ho penjarà al seu Blog. Un treballador de la neteja diu que no se’n sap avenir que es toleri això al Passeig. Un quart de vuit. Davant de l’oficina d’informació i turisme dos tios en un estat lamentable criden com a desaforats. Para un cotxe al mig del carrer, baixa una noia i s’abraona sobre ells clavant bufes per tot. Cauen per terra, la roba vola i els insults no paren. Gent que passa practicant esport es para incrèdula pel que està veient. El bilbaí al·lucina. Els dic que és el pa de cada cap de setmana a partir d’ara i, a l’estiu, de molts dies. Passa un cotxe dels mossos que veu el cotxe parat al passeig i els tres personatges esbatussant-se. Els fem senyals perquè parin. Ens miren ... i continuen la seva marxa!

Vilanova, ciutat de turisme familiar.

 

Fèlix Senabre

Facebook

Twitter