Sabeu què: Reunió amb la Policia Municipal

Per informar-vos que el passat dia 7 de febrer ens vam reunir amb representants de la Policia Municipal, a instàncies seva, per comentar temes del Barri de Mar.

Els vam exposar l’increment de la inseguretat ciutadana que es percep, amb recents i vàries agressions i robatoris. També de la problemàtica de la circulació amb bicicleta per accedir o baixar del centre de Vilanova i els vàrem reiterar les nostres propostes: o zona 20 tot el centre de la ciutat o fer de la Rambla Samà l’eix circulatori en bicicleta nord-sud. És la manera de poder descongestionar la Rambla doncs es pot oferir una via ràpida i segura a pocs metres i en paral·lel a la Rambla Principal, molts dies col·lapsada entre vianants i ocupació de via pública per negocis de restauració. A més de la impossibilitat de complir (i de fer complir per part de la Policia) les noves senyals que no estan reconegudes pel Codi de Circulació.

També del preocupant i creixent efecte botellot especialment quan la Daurada és oberta. Fa tres anys que ho denunciem i no para de créixer. Serem el centre de la borratxera i de la disbauxa a cel obert del Gran Penedès, amb gran satisfacció de les poblacions veïnes que es treuen un problema de sobre. Ens neguem a acceptar que l’Administració de Vilanova (Ajuntament, Policies, etc)  consideri el Passeig Marítim com a zona d’oci nocturn. No som ni volem ser un carrer del pecat ni un Lloret. Encara hi som a temps. Per això vam parlar de diverses solucions que fan servir, amb cert èxit altres poblacions amb la mateixa problemàtica.

La Policia Municipal ens va comunicar que la policia de barri ara funcionarà amb dos membres per cada patrulla i que, pel Barri de Mar, els policies seran en Paco i en Rafa.

El 12 ens vam reunir amb l’Ajuntament pel tema de la mobilitat en bicicleta i el respecte que els vehicles han de tenir pels vianants, especialment en els passos de vianants i carrils bici, trobada sol·licitada per Camins Escolars. Allà vam ampliar la nostra proposta per fer una anella de carril bici nord-sud: Rambla Sama(carril bici) i Santa Ana, Esglèsia, Pàdua i Correu (zona 20), Rambla Exposició (carril bici) i Llibertat i Gas (zona 20).

Facebook

Twitter