Acolliment joves immigrants al Molí de Mar

Avui, sis de setembre, hem rebut la notícia, per part de l’Ajuntament de Vilanova, que la Generalitat ha decidit, i ja posat en pràctica, l’adequació del Molí del Mar (Sant Cristòfol) per acollir 40 nens i nois, de 13 a 18 anys, procedents de la immigració en pasteres sense majors d’edat que se’n facin càrrec. Com ja sabeu, la Generalitat té un allau de més de 900 cassos com aquests arribats recentment.

No és la nostra funció debatre el tema de la immigració ni tampoc de saber si l’allau d’immigrants que estan arribant es distribueixen equitativament per tot l’estat i a tots els tracten amb el mateix respecte i atenció que a Catalunya.

Sabem que, pel que fa al contingent de Vilanova, ja són aquí. Són d’origen magrebí i l’Ajuntament ens comunica que amb ells hi ha un estol de professionals que se’n fan càrrec. Evidentment, estan en una situació especial i no poden moure’s lliurament. Primer han de conèixer la llengua i costums i, suposem, se’ls anirà escolaritzant i integrant a mesura que els tècnics així ho estimin.

Aquesta és la informació que ens traspassa l’Ajuntament. Des de l’Associació lamentem que Ajuntament i Generalitat hagin estat incapaços després de tots aquests anys de donar al Molí de Mar una destinació més apropiada per la ubicació dels edificis. Per això demanem que sigui provisional i es busquin altres indrets per poder-los acollir, dintre o fora del barri.  

 

Facebook

Twitter