Sabeu Què: Carrer Llibertat Zona Vianants

CARRER LLIBERTAT ZONA VIANANTS

L’Ajuntament de Vilanova va preparar el 2013 un Pla de Mobilitat que afecta a tota la ciutat. Es va aprovar definitivament al Maig del 2018! (no anem bé).

Hi van haver dos processos participatius oberts a tothom (2014 i 2015).

La vianalització del Carrer Llibertat era un dels acords que es van prendre en el transcurs del processos.

Es fa amb la intenció de dignificar el carrer, millorar la zona pel comerç i reduir el trànsit d’automòbils. Aquests són els objectius.

No hi ha gairebé enlloc on s’hagi aplicat una zona de vianants on els comerciants i els veïns vulguin tornar a la situació anterior. Això sí, ha calgut que passi un cert temps.


Valoració de la Junta de l’AV del Barri de Mar

En principi hi estem d’acord (va sortir d’un procés participatiu amb totes les reserves que hi tenim) excepte pels motius següents:

  • Amb la implementació de la zona verda exclusiva, més de blaves i el carril bici pel carrer Àncora, no era l’estiu el millor moment per implementar-la.

  • Si es fa una zona de vianant per dignificar, millorar-ne el comerç i pacificar el trànsit, s’ha de fer ben fet. Si només es tanca un carrer a la circulació es converteix en un nyap que degrada més que dignifica. Si no hi ha recursos per fer-ho bé, s’han de buscar (el que donen les zones blaves?). S’ha d’enrajolar, s’ha de senyalitzar, s’han de tenir pensades les facilitats pels comerços, i s’ha de mantenir en bon estat i no permetre gent dormint o bevent a totes hores al carrer (vegeu proper “SABEU QUE”).

  • L’estat actual és depriment.

  • Si l’Ajuntament no és capaç de fer això, millor no implementar-la.

Com que forma part del Pla de Mobilitat aquest ha de contemplar en conjunt el barri i la ciutat i fent-ho per parts ens podem trobar, com ara, que al barri de mar se l’hi agreugin els problemes de comunicació en cotxe dalt vila-baix a mar.

Vist com ha anat tot és imprescindible el compromís de que si en un temps prudencial no funciona, s’ha de poder tirar enrere.


La Vianalització d’un carrer o tros de carrer està pensada per afavorir els veïns, no per perjudicar-los. Si teniu algun comentari a fer, si us plau, al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

 

Facebook

Twitter