Pas sota via

Instància "Pas sota via carrer Àncora"

Sr. Joan Giribet de Sebastian, REGIDORIA DE MOBILITAT, SERVEIS VIARIS, PROJECTES I OBRES

Assumpte: Pas Sota Via Carrer Àncora

EXPOSEM

En l'AMO (Assemblea Municipal Oberta) de 2016 es va presentar una petició sobre el Pas Sota Via del Carrer Àncora. La fem nostra i la reivindiquem. L'adjuntem íntegrament. No obstant, el transcurs del temps hi ha anat afegint unes novetats que cal valorar i que ens obliguen a demanar el que aquí es sol·licita.

A) Durant els escassos mesos en que ha estat en vigor plenament el maquiavèl·lic sistema d'obtenció de passis, s’ha demostrat plenament insuficient i totalment rebutjable per la immensa majoria dels possibles usuaris. És evident que com més difícil i restrictiu sigui el mètode, menys gent l'obtindrà i, per tant, ADIF podrà argüir que el poc ús fa que el problema ja no sigui tal i que el pas podria deixar d’existir. Recordem que uns dels pocs privilegiats (alumnes del Gavot o de l'Arjau, que resideixin a la zona B acompanyats d'un adult i amb document d'identitat de l'infant), ja no tenen aquest dret (no importa que hi hagi el Pati Obert) doncs es va acabar al juny i per la resta de poquets altres autoritzats acaba el setembre, es a dir, haurà estat actiu aquet sistema des de l'Abril. I ara què, doncs noves negociacions, nous impediments, nous tràmits de cadascuna de les possibles persones beneficiàries a l'Ajuntament (en persona).

B) Aquest mes de juliol un “acte vandàlic” ha malmès una de les tanques i ADIF ha castigat al barri amb més de dues setmanes de tancament del pas, o sigui que, en aquest sentit, cap millora. Nosaltres ens preguntem com es pot ser tan incapaç de mantenir aquesta instal·lació en forma si normalment hi ha uns cinc guàrdies de seguretat a l'estació. I aquesta incompetència l'hem de pagar els ciutadans? Entenem que l'Ajuntament hauria de ser més dur en aquet sentit. Cal tenir en compte que pel trànsit de persones (més de 9000 diàries) ha de ser una de les estacions més rendibles d’ADIF.

C) L'alcaldessa s'ha reunit aquest mes d'Abril amb el Conseller Sr.Rull per dir-li que ha demanat a ADIF la construcció d'un pas sota la via paral·lel al del carrer Àncora. Tenint en compte els incompliments amb Catalunya d'ADIF, especialment amb rodalies, de tot el que està pressupostat des de fa anys i, tenint en compte també, que això ni tan sols ho està de pressupostat ens alegrem d'aquesta iniciativa però, si us plau, anem al gra?

D) Aquest mes de Juny tots els alcaldes metropolitans de l'àrea de Barcelona es van reunir per reclamar a ADIF el soterrament definitiu de totes les vies de tren de les seves ciutats. Va ser un acte de fermesa, que probablement servirà de poc si no va acompanyat d'altres mesures de força, però ja és quelcom. Estan reclamant el soterrament! Aquí no som capaços de reclamar amb contundència ni la utilització lliure d'un pas que ja està fet, pagat i amortitzat.


SOL·LICITEM

1. Que es tingui en compte i es porti a Ple el que es demanava a l'AMO sobre aquest tema.

2. Que se'ns indiqui quina és la postura que pensa adoptar l'Ajuntament en la propera negociació pels nous requisits que demanarà ADIF als ciutadans de Vilanova.

3. Que se'ns indiqui si l'Ajuntament ha demanat explicacions a ADIF de com es pot trencar una tanca amb la quantitat de seguretat que hi ha a l'estació.

4. Que es faci una valoració conjuntament amb ADIF dels costos que existeixen ara (cost de les màquines, manteniment, reposició, càmeres, investigació i persecució dels brètols, personal de seguretat, etc.) per mantenir en actiu aquestes limitacions.

Facebook

Twitter