Hem guanyat! Moltes gràcies!

Després de dos anys d’intentar-ho, HEM GUANYAT! Hem guanyat les votacions dels Pressupostos Participatius i el primer pas per tenir una biblioteca al barri està fet. Per això volem donar les gracies a totes i tots els que ens heu ajudat amb el vostre vot i també felicitar al Barri i a la Ciutat.

I és que ja fa 22 anys que l’Ajuntament no ha fet res en aquest edifici cedit per la promotora de l’actual Eixample de Mar.

Les necessitats del barri han crescut exponencialment i la inversió en equipaments ha estat zero. La nova Biblioteca de Proximitat que ja estava pensada en el Pla de biblioteques, però també aules d’estudi, sales de reunions, el nou Centre Cívic, sales per l’Escola Oficial de Idiomes, un nou Centre de Dia per la gent gran per poder ampliar el CAPI... ,  són les nostres propostes i les necessitats del barri més urgents.

Qué demanem? Una diagnosi de l’estat de l’edifici per saber: com està estructuralment, quant costarà el manteniment de l’edifici sense fer-hi res, com està el subsòl (hi ha contaminació?), què es pot aprofitar de l’estructura per reacondicionar-lo, quan costa treure les calderes (o perquè no deixar-les), quan valdria l’enderroc per fer-n’hi un de nou...

Sí, ja sabem que això ho hauria d’haver fet l’Ajuntament fa molt temps sense caldre demanar-ho en els Pressupostos Participatius però si en 22 anys no s’ha fet ....

És un projecte difícil. Sí. És un projecte multi funcional i transversal que necessita de la suma de diverses administracions? Sí. Però és que a Catalunya tenim molts exemples d’edificis industrials recuperats per fer-hi autèntics centres culturals, de creació d’idees i empreses, molt més complicats de gestionar que aquest i bé que s’han fet, oi?

L’Associació Veïnal Baix a Mar es compromet a partir d'ara a fiscalitzar que l’Ajuntament no abandoni el projecte i compleixi el que els ciutadans hem votat. Que encarregui un estudi potent que ens doni llum sobre com i quan podem recuperar Calderes pel barri.  

Som-hi !

 

Facebook

Twitter