Sabeu que... CARRIL BICI RAMBLA SAMÀ

El 30 de juny l’AV Baix a Mar vam tenir una reunió amb regidor i tècnics  de l’Ajuntament, junt amb l’AV Ribes Roges, per tractar la finalització del carril bici de la Rambla Samà. Va ser a la mateixa Rambla i va durar 1h 30’.

Les conclusions que com a AV Baix a Mar vam treure de la reunió van ser:

 1. Que la finalització del carril bici (CB) és imprescindible. No es pot tallar de sobte quan se surt del pas sota via. 
 2. Que el carril és necessari perquè no hi ha cap més manera segura per pujar i baixar des de Baix Mar i travessar tola vila amb el carril bici. A més, és una alternativa bona per descarregar la Rambla de bicis i patinets. 
 3. Al pas sota la via hi ha un punt negre on coincideixen vianants i usuaris del carril bici, així com un estretament del pas. A més, hi conflueix la baixada dels que venen des de la platja fent servir el pas intermedi. Perillós. Cal millorar-ho. 
 4. Es treu el semàfor de la sortida del pas sota via direcció mar i es substitueix per un Stop i un coixí berlinès, doncs les bicis podran anar a l’esquerra baixant (Jaques).
 5. Des que fa 22 anys que l’Ajuntament va fer que el pas sota la via fos només de baixada, el Barri de Mar està engabiat pel que fa a pujar a Vilanova en vehicle. Ara es pretén que el tram de mar de Rambla Samà sigui també només de baixada... 
 6. L’Ajuntament diu que no hi caben dos sentits més carril bici (segons normativa). Nosaltres considerem que cal fer un esforç d’IMAGINACIÓ doncs la majoria dels cotxes que pugen són els usuaris de les prop de 900 places d’aparcament públics i privats (Eixample, Vilanova Port, edifici RamblaEixample i resta de particulars). 
 7. IMAGINACIÓ: Proposem 2 possibles solucions: 
  A) Fer més estret el carril bici en aquest tros. Normativa? Pregunta: després de la modificació i creació de tots els carrils bici de Vilanova amb els fons Next Generation TOTS els carrils bici de Vilanova tindran la mateixa mida? Doncs això...  
  B) La vorada rastell del carril bici es pot suprimir ampliant la calçada fins a tocar l’arbre i ampliar l’escocell per la part dels vianants. Els arbres no es toquen ni es malmeten. Per la part dels cotxes, baixant a l’esquerra, es refan les voreres amb el mateix criteri (aquí sí que hi calen les vorades rastell). En total es guanya gairebé un metre de calçada. 
 8. Si no poden pujar per Rambla Samà fins Jaques, els cotxes han de seguir fins Josep Coroleu (venint de Barcelona), ja sigui per la carretera (no es pot girar cap a Samà) ja sigui per tot el Passeig Marítim (per Passeig del Carme), fent més contaminació i taps. 

 9. Ens fa por que, si no aconseguim el punt 6, molta gent utilitzi encara més el Carrer Ferrer Vidal i la Mateixa Rambla de la Pau (illes de vianants) per accedir/sortir dels pàrquings. 

 10. Es modifiquen les zones de càrrega i descàrrega (una de les coses que ens preocupava més), guanyant espai (davant de La Gambarrada i del 15 (on hi ha la zona de motos i algun pàrquing de cotxe; les motos s’amplien al voral de mar). 

 11. Es treuen 17 places d’aparcament de zona blava a la Rambla Samà i 8 de moto. 

 12. L’encalç del carril bici al Passeig, en una primera fase, es farà per sobre el Passeig Del Carme fins els passos de vianant (evitant la rotonda). Caldrà un Stop pels cotxes que pugin (si s’aconsegueix) o baixin per Rambla Samà. 

Si no hi posem entre tots i totes respecte i civisme,
res funcionarà (ni la brossa)


Primer el vianant
Després la bicicleta/patinet
Després el vehicle

Facebook

Twitter